ZONNEPANELENWaarom kiezen voor zonnepanelen ?

Zonnepanelen leveren tal van voordelen op. Zo zijn er de financiële voordelen, maar zonnepanelen dragen ook bij aan een beter milieu en minder vervuiling. Daarnaast vereisen zonnepanelen weinig onderhoud en hebben ze een levensduur van minimaal 25 jaar. Ondanks de talrijke wijzigingen in de subsidies, blijft een fotovoltaïsche installatie interessant.

Zonnepanelen produceren stroom zonder emissie van schadelijke stoffen in tegenstelling tot gas, olie of steenkool welke CO uitstoten. De stroom die je met behulp van zonnepanelen opwekt is gratis. Bovendien hoeft de zon niet voortdurend te schijnen om stroom op te kunnen wekken, alleen daglicht is al voldoende.

Door het installeren van een meetmodule gaat u bewuster om met stroom en daalt uw stroomverbruik. Ook kan u beter uw verbruik afstemmen op het moment van opbrengst.

Enkele voordelen

  • 100% onafhankelijkheid van de stijgende energieprijzen
  • een goede investering
  • hernieuwbare energie op een milieuvriendelijke manier
  • minimaal onderhoud en lange levensduur

Zelfverbruik maximaliseren en piekverbruik vermijden

Zelfverbruik maximaliseren ? Dat betekent dat je de energie die je zonnepanelen produceren, verbruikt wanneer ze geproduceerd wordt, zonder ze via de meter te injecteren in het netwerk. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk van uw stroom gebruikt op hetzelfde moment dat de zonnepanelen stroom produceren.

Piekverbruik vermijden ? In de toekomst zal er meer betaald moeten worden op het moment dat er meer stroom tegelijk verbruikt wordt. Het komt er dus op aan het verbruik beter te spreiden over de dag.

  • toestellen overdag laten draaien
  • overdag warm water maken
  • thuisbatterij installeren
  • koppelingen maken tussen systemen en toestellen
  • elektrische auto opladen
Wij kiezen voor de beste panelen.

Het tier systeem is een soort rangschikking om zonnepanelen merken te gaan beoordelen. Wij plaatse enkel panelen met de Tier 1 score. Dit zijn de meest bekende en betrouwbaarste merken. Selectie gebeurd op basis van de garantie, het rendement, beschikbare testresultaten, elektrische gegevens, gewicht, certificaten, prijs, vermogen, enzovoort. Slechts 2% van de merken op de markt behoren tot de Tier 1. Dit zijn ook de merken welke innovatie brengen in de zonnepanelen sector via hun eigen Research & Development. Een andere criteria is dat deze bedrijven minstens 5 jaar bestaan.

Onze panelen bieden 25 jaar product garantie en 25 jaar vermogen garantie. En hebben een gemiddeld rendement tussen 16% en 22%.

We denken vandaag al aan wat telt op de zonne-energiemarkt van morgen, en helpen je zo om slim te investeren.
 Onze merken