3D en BIM

3D en BIM, wij zijn klaar voor de toekomst

En die toekomst begint vandaag. Niemand weet wat morgen brengt. Maar één ding is zeker: de toekomst wordt nog meer digitaal.  Vaak horen we: “BIM is enkel voor grote bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus”.  “BIM is te duur en te ingewikkeld”. Wij zien BIM als een versterkende factor die een positieve impact heeft op ons bedrijf. Zo kan voor de werkelijke bouw een digitale tweeling gemaakt worden, wat leidt tot minder fouten, betere planning, optimalisatie, hogere productiviteit en minder kosten. Het kan altijd beter, sneller, efficiënter en vooral ook duurzamer.

Less is more with BIM :

  • minder woorden – meer informatie
  • minder faalkosten – meer werkplezier
  • minder tijd in uitvoering – meer voorbereid
  • minder materiaal overschot – meer geoptimaliseerde leveringen

 

Wat is BIM ?

Onder BIM verstaat men Building Information Model. Het gaat hier om een digitaal model, dat een virtuele weergave van het bouwwerk vormt, waarbij geometrie en informatie aan elkaar gekoppeld worden. BIM is intelligent 3D-model van een project dat bestaat uit verschillende objecten waaraan informatie werd gekoppeld. Die informatie kan gaan van het materiaal dat je moet gebruiken, de fasering van de werken en kosten van materialen en uitvoering, tot afmetingen en de locaties van de leidingen.

Dankzij de samenvloeiing van communicatie en informatie tijdens de verschillende bouwfases in één model, krijg je een veel beter inzicht in het project. Hierdoor is het immers mogelijk om het bouwproces beter te organiseren en samen te werken aan de hand van uitwisselbare digitale bouwmodellen. Wij geloven sterk in de digitalisering van alle processen zodat de werfvoorbereiding volledig op basis van dit model gebeurd. Om tijd en geld te besparen in de uitvoering.

Voordelen

  • duidelijk en verzorgd ontwerp
  • communicatie en samenwerking met alle partners in het project
  • foutdetectie voor start van project: tijdswinst en geldbesparing
  • duidelijk overzicht van het project en de verschillende fases
  • duidelijkere en efficiëntere coördinatie van alle technieken
  • eindeloze mogelijkheden dankzij Stabicad voor Revit-software